Vegetariškos Taco salotos

Vegetariškos Taco salotos

Taco Salotų ingredientai:

  • 2 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
  • 1 mažas geltonas svogūnas, susmulkinti;
  • 2 išraškyti kukurūzai, branduoliai išmesti;
  • 250 gramų sojų duonelės (tempeh);
  • 1 indelis 450 g pupelių;
  • 1 šaukštas Taco prieskonių;
  • 230 gramų  salotų lapų;
  • 1 avokadas, nulupti, be kauliukų ir supjaustyti;
  • 1 puodelis vyšninių pomidorų perpjautų per pusę;
  • 1/4 puodelio tarkuoto aštraus balto čederio sūrio;
  • 1/4 puodelio šviežių kalendrų, kapotų;
  • 1 laimo vaisiuis, griežinėliais garnyrui (nėra privaloma);
  • 1 pakelis tortilla traškučių;
  • Pagal skonį mėgstamas salotų padažas, salotų aliejus.

Vegetariškų Taco salotų paruošimas:

Ant vidutinės liepsnos įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje. Sudėkite svogūnus ir kepinkite, kol svogūnas ims ruduoti.

Sudėkite kukurūzus ant viršaus, ir dar kepinkite 2 minutes.

Suberiame pupeles, Taco prieskonius ir 1 šaukštą vandens ir kepiname  1 minutę. Nuimkite nuo ugnies, ir leiskite atvėsti.

Sudėkite salotos lapus į dubenį, užpilkime mišinį ant salotų lapų. Ant mišinio dedame avakadą, pomidorus, sūrį, sojų masę.

Papuošiame su laimo vaisiaus skiltelėmis.

Patiekiame su čipsais ir padažu.

Galima patiekti ant stalo.

Skanaus.