Tapkite mūsų draugais ir laimėkite Kokteilių receptų knygą.

Briuselio kopūstai salotos su obuoliais su riešutais ir „Manchego“ sūriu.

Briuselio kopūstų salotų Ingredientai:

  • 1,5 kg Briuselio kopūstų;
  • nuskusti trys dideli obuoliai;
  • 1/4 puodelio šviežių citrinos sulčių;
  • 2 šaukštai pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
  • 8 skiltelės storai supjaustyti kumpio;
  • 1 didelė skiltelė česnako;
  • 4 arbatiniai šaukšteliai garstyčių;
  • 3 šaukštai raudonojo vyno acto;
  • Druskos ir pipirų;
  • 3/4 puodelio kepintų riešutų puselės;
  • 100 g „Manchego“ sūrio.
Špinatų salotos su krevetėmis ir fetos sūriu

Špinatų salotos su krevetėmis ir fetos sūriu.

Špinatų salotos su krevetėmis ir fetos sūriu ingredientai.

  • 1/4 šaukštai pirmos spaudimo alyvuogių aliejaus;
  • 1,5 kg išraškytų krevečių;
  • 1 svogūnas smulkiai pjaustytas (česnakas);
  • 2 šaukštai raudonojo vyno acto;
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių prieskonių;
  • 1 šaukštas medaus;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • 200g špinatų;
  • 1/2 puodelio fetos sūrio.
Viduržemio jūros tuno salotos

Viduržemio tuno salotos skirtos 4 asmenims.

Viduržemio jūros tuno salotų ingredientai:

  • 700 g. tuno aliejuje;
  • 500 g. avižinių dribsnių išmirkytų,
  • 1/2 didelės gūžės salotų lapų;
  • 4 puodeliai kapotų „arugula“;
  • 6 šaukštai „pesto“;
  • 2 citrinos, 1 išspausta ir 1 supjaustyta gabaliukais;
  • Druska pagal skonį;
  • 1 žiupsnelis aštriųjų pipirų;
  • 3/4 puodelio „kalamato“ alyvuogių;
  • 2 puodeliai vynuoginių pomidorų.