Veganiškas Alfredo padažas

Anakardžiai yra šio - veganiško Alfredo padažo pagrindas.

Tai skanus ir labai greitai pagaminamas padažas.

Jūs užtruksite tik 3 min. Tiesiog sudėkite į trintuvą visus ingredientus ir gerai sutrinti/išmaišyti.

Jums reikės:

  • 1 puodelis žalių anakardžių, išmirkytų per naktį
  • 3/4 puodelio vandens
  • 2 česnako skilteles, nuluptas
  • 1/2 šaukštų citrinos sulčių
  • 1/2 puodelio supjaustytų svogūnų
  • 2 šaukštai maistinių mielių
  • Druskos pagal skonį
  • 1/4 šaukštelio džiovintų rozmarinų
  • 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų

Į didelio galingumo trintuvą įdėkite išmirkytus ir nusausintus anakadžių riešutus, česnako skilteles, svogūnus, įpilkite citrinos sultys, vandenį, įdėkite žiupsnelį druskos, pipirų ir rozmarino.

Tačiau dar ne viskas - slaptas ingredientas, kuris suteikia Alfredo padažui nuostabų sūrio skonį yra maistinės mielės.

Jei niekada negirdėjote apie maistines mieles, tai trumpai apie jas. Maistinės mielės – B grupės vitaminų šaltinis. Jos lengvos (100 g. mielių – kupinas puodelis), dribsnių formos, neaktyvios, kaip paprastos mielės, tad šilumoje neauga.

Tokiomis mielėmis galima gardinti salotas, sriubas, troškinius, sumuštinius, picas (tik nekaitinti daugiau nei 100 C, nes priešingu atveju vitaminai žūsta). Maistinių mielių skonis labai panašus į sūrį, šiek tiek gal primena riešutus.

Taigi, visus sudėtus ingredientus gerai sutrinkite/sumaišykite ir štai, Alfredo veganiškas padažas paruoštas. Noriu pažymėti, kad padažas laikomas šaldytuve tirštėja. Jeigu Jus norėtumėte skystesnio padažo, tai išėmę iš šaldytuvo atskieskite jį vandeniu.