Kreminė moliūgu sriuba
  • 1 moliūgas
  • 1 šaukštas avokado aliejaus
  • 1 svogūnas, perpjautas perpus
  • 1 česnako skiltelė (galima ir daugiau, pagal skonį)
  • 1/2 šaukšto klevo sirupo
  • 1/4 šaukštelio malto muskato
  • 1/4 šaukštelio malto imbiero
  • 4 puodeliai daržovių sultinio
  • 2 šaukštai sviesto, nebūtinai
  • Malti juodieji pipirai
  • Druskos, pagal skonį
  • Pagardinimui
  • Moliūgų sėklos
  • Petražolės
  • Malti juodieji pipirai

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Paimkite moliūga, nuplaukite, nupjaukite abu galus, kad būtų lengviau ji pastatyti ir perpjauti pusiau.

Perpjovus moliūgą pusiau išimkite minkštimą su sėklomis. Šiam reikalui naudokite šaukštą.

Išėmus sėklas, dėkite moliūgą į kepimo skardą. Perpjauta moliūgo paviršių aptepkite avokado aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.

Tada apverskite moliūgą taip, kad išpjauta pusė būtų žemyn (pjauta pusė būtų ant skardos ir kepkite 60 minučių. Praėjus 30 minučių, šalia moliūgo, ant skardos dėkite svogūno galvą su lukštu, perpjauta pusiau ir pašlakstyta avokado aliejumi (perpjauta svogūno pusę dėkite ant skardos) ir kepkite dar 30 minučių.

Iškepus, išimkite šaukštu moliūgo minkštimą ir dėkite į smulkintuvą/plaktuvą.

Po to imkite svogūno puseles, nuimkite lukštus ir sudėkite į maišytuvą kartu su česnaku, klevo sirupu, druska, muskato riešutais, imbieru, sviestu ir daržovių sultiniu.

Daržovių sultinį pradžioje nepilkite viso, maždaug - 2-3 puodelius.

Plakimo eigoje vis pripilkite iki norimos tirštumo konsistencijos.

Plakite/trinkite visu ingredientus kelias minutes trintuvu/plaktuvu, kol gausite kreminės masės sriubą. Pagamintą sriubą išpilstykite į dubenėlius ir pagardinkite moliūgo sėklomis, petražolėmis ir pipirais. Skanaus !