Žaliasis Tahini padažas:

Šis autentiškas „Tahini“ padažas yra vienas iš manų mėgiamų, nes jis skanus ir jį nesunku pasigaminti iš saujelės ingredientų.

Tiesiog gerai, vandenį, citrinų sultis, česnaką, druską ir kmynus ir nukoškite ant falafelių, kabobų ir skrudintų daržovių.

Tahini padažas yra kreminis, aštrus, česnakinis, riešutinis. Nors galite lengvai keisti šio padažo variantus, tačiau niekas negali nugalėti šios klasikinės kasdieninės versijos.

Keliaudama po Egiptą, Izraelį ir Jordaniją man patiko Tahini padažas, supjaustytas su įvairiais maisto produktais. Tai gaminys, kuris patiekiamas beveik prie visų pagrindinių patiekalų vidurio Rytuose ir dažnai pridedamas prie falafelio, hummo, baba ganoush, tabbouleh, lęšių salotų, skrudintų daržovių ir dar daugiau. Pagrindinis Tahini padažo ingredientas yra maltos sezamo sėklos.

Štai kaip galite gaminti padažą namuose:

Pradėkite nuo maltų sezamų sėklų, šviežiai spaustų citrinų (šviežių) ir smulkintų česnakų (šviežių). Turėdami tik keletą ingredientų Jūs pasigaminsite gardų padažą. Kai pirmą kartą pradėsite padažą plakti, jūs pastebėsite vandens atskyrimą. Nesijaudinkite, tiesiog plakite. Maždaug po minutės jis grįš prie kreminės konsistencijos. Paragaukite ir pagardinkite pagal Jūsų skonį įvairiais prieskoniais. Jeigu norite, kad jis būtų skystesnis, įpilkite citrinos. Skystesnė konsistencija puikiai tinka gardinti salotas. Norite pikantiškiau? Įdėkite šiek tiek kajeno paprikos miltelių. Norite žalumos? Įdėkite keletą prieskokinių žolelių.

Padažas po pagaminimo naudojamas iš karto. Laikyti galima ne ilgiau kaip dvi savaites šaldytuve.

1/2 puodelio maltų sezamo sėklų
1/4 puodelio vandens ar daugiau, kad būtų skystesnė konsistencija
1/4 puodelio citrinos sulčių, iš maždaug 2 šviežiai spaustų citrinų
2 česnako skiltelės, maltos
1/2 šaukštelio jūros druskos
1/4 šaukštelio kmynų

TAHINI VARIACIJOS

Žaliasis Tahini padažas:

Į virtuvinį kombainą įdėkite mėgstamų žalių žolelių, pavyzdžiui, petražolių, kalendros, krapų ar mėtų, kartu su Tahini padažu ir suplakite iki vientisos masės.

Aštrus Tahini padažas:

Į virtuvinį kombainą įdėkite šiek tiek kajeno miltelių, čili miltelių, „Za’atar“ prieskonių, šiek tiek kmynų. Kartu su Tahini padažu ir suplakite iki vientisos masės.

Česnako Tahini padažas:

jei esate česnakų mėgėjas, pasigaminkite šį padažą. Į virtuvinį kombainą įdėkite vieną gvazdikėlį arba dvi smulkintas česnako skilteles. Kartu su Tahini padažu ir plakite iki vientisos, kreminės konsistencijos.