Tapkite mūsų draugais ir laimėkite Kokteilių receptų knygą.

Briuselio kopūstai salotos su obuoliais su riešutais ir „Manchego“ sūriu.

Briuselio kopūstų salotų Ingredientai:

  • 1,5 kg Briuselio kopūstų;
  • nuskusti trys dideli obuoliai;
  • 1/4 puodelio šviežių citrinos sulčių;
  • 2 šaukštai pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
  • 8 skiltelės storai supjaustyti kumpio;
  • 1 didelė skiltelė česnako;
  • 4 arbatiniai šaukšteliai garstyčių;
  • 3 šaukštai raudonojo vyno acto;
  • Druskos ir pipirų;
  • 3/4 puodelio kepintų riešutų puselės;
  • 100 g „Manchego“ sūrio.

Briuselio kopūstai salotos su obuoliais su riešutais ir „Manchego“ sūriu paruošimas:

Plonai supjaustykime Briuselio kopūstus.

Stambiais gabalais supjaustyti obuolius ir išmaišykite su 2 šaukštai citrinos sulčių.

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies alyvuogių aliejuje apkepame kumpį.

Iškepus kumpiui, ištraukti, ir į karštą aliejų sudėti česnakų skilteles, ir jas apkepti vieną minutę.

Suplakite garstyčias, 2 šaukštus citrinos sulčių ir acto, prieskonių, druskos.

Dideliame dubenyje sumaišykite Briuselio kopūstus, obuolius, riešutus, sūrį.

Šalia salotų patiekite kumpį ir padažą.

Skanaus.