Kepta lašiša su garstyčiomis

Kepta lašiša su „Dijon“ garstyčiomis - viena iš mano mėgstamų lašišos receptų. Šis  padažas išlaiko lašišą drėgną ir kvapnią. Tai puikus sveikos vakarienės receptas, kuris gali būti pagamintas per 30 minučių.


  • Pusę lašišos filė
  • 1/4 puodelio šviežių petražolių, smulkiai pjaustytų
  • 1/4 puodelio „Dijon“ garstyčių (galima ir kitas)
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
  • 1 šaukštas avokado aliejaus
  • 3 česnako skiltelės, smulkiai pjaustytos
  • druskos ir pipirų


Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.

Į dubenį sudėkite pjaustytas petražoles, smulkintą česnaką, garstyčias, citrinos sultys, avokado liejaus, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite.

Lašišą pagardinta druska ir pipirais dėkite į skartą išklotą kepimo popieriumi. Ant jos viršaus uždėkite garstyčių masę ir pašaukite į orkaitę.

Kepkite 18-20 minučių (priklausomai nuo dydžio ir storio).

Iškepusią lašišą supjaustykite į atskiras porcijas ir iš karto patiekite.