„Taco“ tiršta sriūba

Tiršta Taco sriuba pietums, kai norite sulieknėti.

 

  • 500 g. liesos maltos jautienos
  • 1/2 didelių svogūnų, smulkiai supjaustytu
  • 1 žalia paprika, smulkiai supjaustytu
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų pasta
  • 1 taco prieskonių arba kitų savo mėgstamų prieskonių
  • 400 g. konservuotų juodųjų pupelių, nukoštu ir nuplautu po tekančiu vandeniu
  • 400 g. konservuotų raudonųjų pupelių, nukoštu ir nuplautu po tekančiu vandeniu
  • 400 g. konservuotų saldžiųjų kukurūzų, nukoštu ir nuplautu po tekančiu vandeniu
  • 400 g. konservuotų pomidorų, susmulkinti
  • 200 g. konservuotu žaliu čili pipirų
  • 3 puodeliai vandens

Pasirinktinai (nebūtina):

  • Avokadas
  • Jalapeno pipiras
  • Kalendra
  • Cotija sūris arba kitas sūris
  • Grietinė
  • Anakardžių grietinė

Į didelį puodą įpilkite šlakelį aliejaus, įdėkite maltą jautieną ir pakepinkite. Po to sudėkite supjaustytus svogūnus, papriką, taco prieskonius ir pomidorų pastą ir vis pamaišydami viską kepinkite 1-2 minutes.

Į kiaurasamtį supilkite konservuotas pupeles ir kukurūzus, nuplaukite, nuvarvinkite ir supilkite į puodą.

Tuomet sudėkite skardinę pjaustytų konservuotų pomidorų, konservuotų žaliųjų čili pipirų ir vandens. Užvirkite, uždenkite, sumažinkite ugnį ( iki minimumo) ir virkite 20 minučių.

Sriubai išvirus įpilkite į lėkštę ir pagardinkite savo mėgstamais pagardais.