Vištienos, pievagrybių ir brokolių apkepas be grietinės ir sūrio

Norite pasigaminį patiekalą, kuris būtu skanus su kreminiu padažu, bet lengvas, sveikas, be grietinėlės ir sūrio!

Štai, pristatau Jums dieviško skonio apkepą pagamintą iš susmulkintos vištienos, pievagrybių, brokolių ir pagardintu veganišku Alfredo padažu.

Toks patiekalas tinka tiek pietums, tiek vakarienei.

  • 4 puodeliai virtos ir susmulkintos vištienos
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 galvos brokolių, koteliai pašalinami
  • 10 pievagrybių, supjaustytų griežinėliais
  • 1/2 mažų svogūnų, smulkiai supjaustytu
  • 1 puodelio vištienos sultinio
  • Veganiško Alfredo padažo (žr.receptą „ Veganiškas Alfredo padažas“)
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Iš anksto pasigaminkite Veganišką Alfredo padažą. Padažą pasigaminti galima ir prieš dieną, laikant jį šaldytuve.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių .

Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir supjaustytus svogūnus ir maišydami kepinkite juos apie 3 min.

Po to sudėkite ir maišykite dar kepinkite 3 minutes.

Į kepimo formą sudėkite susmulkintą vištieną taip, kad dugnas pasidengtų. Ant vištienos viršaus uždėkite kepintus grybus, svogūnus ir brokolius.

Vištienos sultinį supilkite į veganišką Alfredo padažą, išmaišykite ir supilkite ant patiekalo.

Kepkite orkaitėje 20-25 minutes. Padažas turėtų burbuliuoti, šiek tiek sumažėti ir sutirštėti. Paruošta patiekalą papuoškite šviežia rozmarinų šakale.