Falafeliai yra skanūs avinžirnių ir žolelių rutuliukai

Falafeliai yra skanūs avinžirnių ir žolelių rutuliukai. Vegetariškas falafelis puikiai tinka įvyniojimams, sumuštiniams ar salotose.

Šiandien pasidalinsiu, kaip pagaminti keptas ar virtas falafelas. Jūs pasirenkate savo mėgstamiausią!

Falafeliai yra natūralus be glitimo ir yra pagaminti iš kelių paprastų ingredientų:

Avinžirniai:

šiame recepte naudokite tik džiovintus ir mirkytus avinžirnius, o ne konservuotus. Konservuoti avinžirniai bus per minkšti ir drėgni.

Svogūnai:

Aš naudoju baltą svogūną, nes šiek tiek aitresnio skonio skonio, tačiau galite naudoti ir raudonąjį svogūną.

Petražolės ir kalendra:

Šios dvi nuostabios žolelės praturtina falafelio skonį ir jo vidų parado gyvu, viliojančiai žaliu.

Česnakai:

jei norite stipriausio skonio, naudokite šviežias česnako skilteles, o ne česnako miltelius.

Žalieji Čilės pipirai:

maži pipirai prideda skonio ir prieskonio( galite dėti daugiau ar mažiau).

Kmynai, kardamonas, druska ir juodieji pipirai: šie aromatiniai prieskoniai dažnai naudojami gaminant artimuosiuose Rytuose ir turi žemišką, aštrų, tvirtą skonį, kuris jums patiks.

Avinžirnių miltai:

jie padeda surišti mišinį ir išlaikyti formą kepant. Man labiau patinka avinžirnių miltai, tačiau galite naudoti ir miltų mišinį be glitimo.

Kepimo soda:

pagrindinis ingredientas, padedantis suteikti putlią falafelio vidinę tekstūrą.

Aliejus kepimui:

Aš naudoju avokadų aliejų, nes jis yra mano mėgstamiausias kepimo aliejus. Bet jūs taip pat galite naudoti augalinį aliejų.

Kaip pasigaminti falafelius

Suberkite džiovintus avinžirnius ir užpilkite vandeniu ( per naktį arba mažiausiai 8–12 valandų), kad išmirktų. Atminkite, kad avinžirniai bus trigubo dydžio, todėl užpilkite juos dideliu kiekiu vandens. Tada nusausinkite ir nuplaukite. Sudėkite visus ingredientus į virtuvinį kombainą: avinžirnius, svogūną, petražoles, kalendrą, česnaką, žaliuosius pipirus ir prieskonius. Prieš dedant, aš rekomenduoju susmulkinti svogūną, prieskonines žoleles ir pipirus. Virtuvės kombainu pulsuodami susmulkintike, kol
masė taps panaši į šiurkštų smėlį. Mišinį supilkite į dubenį, tada suberkite avinžirnių miltus ir kepimo soda, išmaišykite, kol viskas visiškai susimaišys, po to uždenkite plastikine plėvele ar dangčiu.Padėkite dubenį į šaldytuvą. Atšaldykite falafelio mišinį nuo 30 minučių iki 1 valandos.

Formuokite savo falafelįus. Tai galite padaryti rankomis arba naudodami ledų šaukštelį. Galite formuoti rutuliukus arba suspaustus rutuliukus plokštesnės formos. Plokštesnės formos geriau, jei planuojate kepti ar virti. Suformuokite visus savo falafelius ir sudėkite į lėkštę.

3 skirtingi Falafel paruošimo būdai:

1. Virti. Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų (aš naudoju avokadų aliejų) iki 180 C. ir atsargiai įdėkite 6-8 rutuliukus.

Leiskite jiems virti 1–2 minutes arba tol, kol išorė taps auksinė išimkite ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad riebalai nuvarvėtų.

2. Kepti keptuvėje. Įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus keptuvėje ant vidutinės ugnies. Švelniai įdėkite falafelį į keptuvę ir kepkite abi puses 2-3 minutes arba iki auksinės spalvos, išimkite ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad riebalai nuvarvėtų.

3. Kepti orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Kepimo skardą lengvai apipurkškite arba patepkite aliejumi. Padėkite falafelį ant kepimo popieriumi išklotos skardos, lengvai apipurkškite arba šepetėliu ištepkite aliejų ir kepkite 25-30 minučių, perlenkdami į pusę. Juos taip pat galite kepti ant pergamentinio popieriaus arba silikono kilimėlio be jokio aliejaus. Jie bus šiek tiek traškūs ir auksiniai.