Linų sėklų krekeriai

Linų sėklų krekeriai , tai puikus lengvas užkandis.

Pagaminti iš linų sėklų, chia sėklų, sezamo sėklų ir moliūgų sėklų. Jie, traškūs, kvapnūs, natūralūs, be glitimo, be grūdų ir be riešutų.

Jie pagaminti tik iš kelių maisto produktų sudedamųjų dalių:

  • 1 puodelis maltų linų sėklų
  • 1/2 puodelio moliūgų sėklų
  • 1/3 puodelio sezamo sėklų
  • 1/4 puodelio chia sėklų
  • žiupsnelis druskos
  • 1 1/4 puodelio vandens

Papildomai galima įdėti mėgstamų žolelių ar prieskonių. Aš dedu 1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių, ½ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių, čiobrelį ir baziliką.

Įkaitinkite orkaitę iki 90 laipsnių kaitrumo.

Sudėkite moliūgų sėklas į smulkintuvą ir smulkinkite tol, kol sėklos Jums primins grubų smėlį. Tada į dubenį supilkite sumaltas moliūgų sėklas, po to sumaltas linų ir sezamų sėklas, chia sėklas, druską ir vandenį. Galite pagardinti žolelėmis ir prieskoniais.

Apie minute laiko masę maišykite, kol masė pradės tirštėti ( dėl chia sėklų). Išimti pusę ir dėkite ant kepimo popieriaus. Iškočiokite iki norimo storio (plonesni lukštai iškeps greičiau, bet bus kietesni ir lūžinės, storesni – lengviau pjaustosi) ir supjaustykite.

Tą patį procesą atlikite ir su likusia mase. Galite pabandyti iš vienos pusės masės išsikepti plonesnių, o iš kitos storesnių.

Paragavę nuspręsite, kurie Jums labiau patinka. Suformuotus krekerio lakštus dėti ant kepimo skardos ir kepti 2-3 val. arba kol visiškai išdžiūs.

Leiskite krekeriams atvėsti, o tada sulaužykite ir mėgaukitės.