Skrudinto kopūsto salotos žiemą

Skrudintų kopūstų salotos

Norint patiekti kaip pagrindinį patiekalą, greitai apkepame orkaitėje, kopūstų lapus ištepame balzamiko aliejumi, sojos padažu ir truputėliu medumi, kol gauname karamelizuotą paviršių.

Pridėkite rudųjų ryžių, traškių džiūvėsėlių ar t.t.

Skrudintų kopūstų salotų ingredientai:

Salotos:

  • Didelė šūsnis kopūstų;
  • Alyvuogių aliejus, prieskoniai, druska pagal skonį;
  • ¼ puodelio džiovintų spanguolių;
  • ½ puodelio kapotų petražolių;
  • ¼ puodelio kepintų riešutų (pagal skonį);
  • 1/4 cup toasted pine nuts (or any nut you like) arba sojų balzamikų;
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 2-3 valgomieji šaukštai citrinų sulčių, ( galima pridėti tarkuotų žėvelių);
  • 1 valgomasis šaukštas medaus arba agavos;
  • 1 česnako skiltelė;
  • Druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį;
  • 2 valgomieji šaukštai „Tahini“;
  • Pagal skonį užtarkuoti „Parmesano“ sūrio;
  • Keletas žiupsnelių raudonųjų pipirų.

Skrudinto kopūsto salotų paruošimas:

Orkaitę pasišildome iki 400 laipsnių.

Padažo paruošimas.

Mažame inde įpilame alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių, įkarštis, medaus, druskos ir pipirų. Sutraiškome česnako skiltelę.

Apšlakstykime kopūsto lapus su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.

Vienu sluoksniu sudėkite ant kepimo skardos,  gali reikėti dviejų kepimo skardų.

Kepti orkaitėje 8-12 minučių, arba tol, kol kopūsto lapų kraštai tampa traškūs, o vidurys suvysta.

Atšaldę lapus iki kambario temperatūros, padailiname, susmulkiname, pašaliname stambiąsias kopūsto lapų dalis.


Sumaišykite  „Tahini“, sūrį, vandenį, reguliuokite tirštumą, ir pridėkite raudonųjų pipirų pagal skonį, pridėkite prieskonių.

Salotų lapus ištepkite padažu, pridėkite spanguolių, žolelių, „Tempeh“ , riešutų ir užtarkuokite papildomo sūrio.

Prieš patiekiant, prie salotų papildomai įpilkite padažo.

Skanaus.