Žaliasis Tahini padažas:

Šis autentiškas „Tahini“ padažas yra vienas iš manų mėgiamų, nes jis skanus ir jį nesunku pasigaminti iš saujelės ingredientų.

Tiesiog gerai, vandenį, citrinų sultis, česnaką, druską ir kmynus ir nukoškite ant falafelių, kabobų ir skrudintų daržovių.

Tahini padažas yra kreminis, aštrus, česnakinis, riešutinis. Nors galite lengvai keisti šio padažo variantus, tačiau niekas negali nugalėti šios klasikinės kasdieninės versijos.

Kreminė moliūgu sriuba
  • 1 moliūgas
  • 1 šaukštas avokado aliejaus
  • 1 svogūnas, perpjautas perpus
  • 1 česnako skiltelė (galima ir daugiau, pagal skonį)
  • 1/2 šaukšto klevo sirupo
  • 1/4 šaukštelio malto muskato
  • 1/4 šaukštelio malto imbiero
  • 4 puodeliai daržovių sultinio
  • 2 šaukštai sviesto, nebūtinai
  • Malti juodieji pipirai
Vasariškos salotos su ruloka ir lašiša
  • 4 puodeliai rukolos
  • 1 puodelis daigintu daigų
  • 170 g. rūkytos lašišos, supjaustyta gabaliukais
Veganiškas Alfredo padažas

Anakardžiai yra šio - veganiško Alfredo padažo pagrindas.

Tai skanus ir labai greitai pagaminamas padažas.

Jūs užtruksite tik 3 min. Tiesiog sudėkite į trintuvą visus ingredientus ir gerai sutrinti/išmaišyti.

Jums reikės:

  • 1 puodelis žalių anakardžių, išmirkytų per naktį
  • 3/4 puodelio vandens
  • 2 česnako skilteles, nuluptas

Tai sveikas Meksikos įkvėptas receptas, kuris yra neįtikėtinai skanus ir lengvai pagaminamas.

Ingriedientai:

  • 2 avokadai ( perpjauti per pusę)
  • „Pico De Gallo“
  • 2 pomidorai, susmulkinti
  • 1/3 puodelio baltų svogūnų, smulkiai supjaustytu
  • 1/2 petražolių, bazilikų, smulkiai pjaustytu
  • 1/2 čili pipirų, smulkiai pjaustytu be sėklų
  • 1/ išspaustų 2 laimo sulčių
  • žiupsnelis druskos


Sudėkite visas „Pico de gallo“ ingredientus į dubenį ir gerai išmaišykite.

Perpjaukite avokadą per pusę, išimkite kauliuką ir įdėkite „Pico De Gallo“ įdaro.

Patiekite ir mėgaukitės patiekalu!

Patarimas: kad avokadas neparuduotų, išspauskite ant jo laimo sulčių.

Vištienos, pievagrybių ir brokolių apkepas be grietinės ir sūrio

Norite pasigaminį patiekalą, kuris būtu skanus su kreminiu padažu, bet lengvas, sveikas, be grietinėlės ir sūrio!

Štai, pristatau Jums dieviško skonio apkepą pagamintą iš susmulkintos vištienos, pievagrybių, brokolių ir pagardintu veganišku Alfredo padažu.

Toks patiekalas tinka tiek pietums, tiek vakarienei.

  • 4 puodeliai virtos ir susmulkintos vištienos
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Briuselio kopūstai salotos su obuoliais su riešutais ir „Manchego“ sūriu.

Briuselio kopūstų salotų Ingredientai:

  • 1,5 kg Briuselio kopūstų;
  • nuskusti trys dideli obuoliai;
  • 1/4 puodelio šviežių citrinos sulčių;
  • 2 šaukštai pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
  • 8 skiltelės storai supjaustyti kumpio;
  • 1 didelė skiltelė česnako;
  • 4 arbatiniai šaukšteliai garstyčių;
  • 3 šaukštai raudonojo vyno acto;
  • Druskos ir pipirų;
  • 3/4 puodelio kepintų riešutų puselės;
  • 100 g „Manchego“ sūrio.
Salotos su rukola ir mėsa

Kiekviena šeimininkė šventiniam stalui prisiruošia įvairiausios mėsos, kurios po šventės dažnai lieka.

Valgyti dvi dienas tą patį patiekalą dažnai nesinori, tad Jums siūlau paįvairinti mėsos patiekalą pagaminant gardžias salotas.

  • 4 puodeliai Jūsų mėgstamos keptos ar virtos mėsos
  • 3 puodeliai supjaustytų raudonųjų kopūsų
  • 1 puodelis rukolų salotų
Špinatų salotos su krevetėmis ir fetos sūriu

Špinatų salotos su krevetėmis ir fetos sūriu.

Špinatų salotos su krevetėmis ir fetos sūriu ingredientai.

  • 1/4 šaukštai pirmos spaudimo alyvuogių aliejaus;
  • 1,5 kg išraškytų krevečių;
  • 1 svogūnas smulkiai pjaustytas (česnakas);
  • 2 šaukštai raudonojo vyno acto;
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių prieskonių;
  • 1 šaukštas medaus;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • 200g špinatų;
  • 1/2 puodelio fetos sūrio.
„Taco“ tiršta sriūba

Tiršta Taco sriuba pietums, kai norite sulieknėti.

 

  • 500 g. liesos maltos jautienos
  • 1/2 didelių svogūnų, smulkiai supjaustytu
  • 1 žalia paprika, smulkiai supjaustytu
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų pasta
Viduržemio jūros tuno salotos

Viduržemio tuno salotos skirtos 4 asmenims.

Viduržemio jūros tuno salotų ingredientai:

  • 700 g. tuno aliejuje;
  • 500 g. avižinių dribsnių išmirkytų,
  • 1/2 didelės gūžės salotų lapų;
  • 4 puodeliai kapotų „arugula“;
  • 6 šaukštai „pesto“;
  • 2 citrinos, 1 išspausta ir 1 supjaustyta gabaliukais;
  • Druska pagal skonį;
  • 1 žiupsnelis aštriųjų pipirų;
  • 3/4 puodelio „kalamato“ alyvuogių;
  • 2 puodeliai vynuoginių pomidorų.
Kepta lašiša su garstyčiomis

Kepta lašiša su „Dijon“ garstyčiomis - viena iš mano mėgstamų lašišos receptų. Šis  padažas išlaiko lašišą drėgną ir kvapnią. Tai puikus sveikos vakarienės receptas, kuris gali būti pagamintas per 30 minučių.


  • Pusę lašišos filė
  • 1/4 puodelio šviežių petražolių, smulkiai pjaustytų
  • 1/4 puodelio „Dijon“ garstyčių (galima ir kitas)