Kepta lašiša su „Dijon“ garstyčiomis - viena iš mano mėgstamų lašišos receptų. Šis padažas išlaiko lašišą drėgną ir kvapnią. Tai puikus sveikos vakarienės receptas, kuris gali būti pagamintas per 30 minučių.
Pusę lašišos filė- 1/4 puodelio šviežių petražolių, smulkiai pjaustytų
- 1/4 puodelio „Dijon“ garstyčių (galima ir kitas)
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
- 1 šaukštas avokado aliejaus
- 3 česnako skiltelės, smulkiai pjaustytos
- druskos ir pipirų
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
Į dubenį sudėkite pjaustytas petražoles, smulkintą česnaką, garstyčias, citrinos sultys, avokado liejaus, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite.
Lašišą pagardinta druska ir pipirais dėkite į skartą išklotą kepimo popieriumi. Ant jos viršaus uždėkite garstyčių masę ir pašaukite į orkaitę.
Kepkite 18-20 minučių (priklausomai nuo dydžio ir storio).
Iškepusią lašišą supjaustykite į atskiras porcijas ir iš karto patiekite.