Sveikuoliški keksiukai su bananais ir riešutais

Šio recepto keksiukai yra lengvi, purūs, drėgni ir skanūs, be glitimo ir be pieno produktų.

Šie keksiukai yra lengvai pasigamina ir greitai susivalgo.

  • 2-3 prinokę bananai, apytiksliai 1 1/4 puodelio
  • 2 puodeliai migdolų miltų
  • 1/2 puodelio tapijokų miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1/4 puodelio medaus
  • 1/4 puodelio kokoso aliejaus
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1/2 puodelio graikiškų riešutų, susmulkintu (pasilikite truputį viršau apibarstymui)

Tai vienas iš mano mėgstamiausių receptų, nes jo tešla labai greitai pagaminama. Tiesiog į dubenį įdėkite visas sudedamąsias dalis: bananus, migdolų miltus, tapijokų miltus, kepimo miltelių, cinamoną, druską, kiaušinius ir kokosų aliejų (galima vietoje jo ir lydytą sviestą), medų ir vanilės ekstraktą.

Sudėję visas dalis gerai išmaišykite iki vientisos masės ir suberkite riešutus ir vėl gerai išmaišykite. Paruošta tešla tolygiai paskirstykite į keksiukų formeles ant viršaus užberkite smulkintų riešutų. Kepkite 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 22-25 min., kol viršus bus aukso spalvos. Iškepusius keksiukus išimkite iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti. Mėgaukitės!