Bananų duonelė lieknėjimui

Kai šalta ir lietinga, vienas iš mano mėgstamiausių receptų yra šis - bananų duonelė.

Švieži, ką tik ištraukta iš orkaitės bananų duonelė užburia savo kvapu ir skoniu. Tai drėgna, be glitimo, grūdų ir pieno bananų duonelė, kuri bus mėgstama tiek su bananais, tiek be jų.

  • 2-3 bananai, prinokę, sutrinti, apytiksliai 1 1/4 puodelio
  • 1 bananas, perpjautas išilgai per pusę
  • 2 puodeliai migdolų miltų
  • 1/2 puodelio tapijokų miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis malto cinamono
  • 2 kiaušiniai, dideli
  • 1/4 puodelio sviesto arba kokoso aliejaus, tirpinto
  • 1/4 puodelio medaus
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • žiubsnelis druskos

* Papildomai sviesto ar kokoso aliejaus kepimo formos ištepimui

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.

Sudėkite į dubeni 2-3 bananus ir šakute sutrinkite.

Sudėkite likusius ingredientus ir viską gerai išmaišykite. Supilkite tešlą į kepimo formą.

Ant viršaus uždėkite nuluptą ir pusiau, išilgai perpjautą bananą. Kepkite bananų duonelę apie 50-60 minučių. Jei viršus tampa pernelyg auksinis, galite uždengti aliuminio folija.

Naudokite dantų krapštuką, kad patikrintumėte, ar bananų duonelė yra iškepusi. Dantų krapštukui neapkibus tešla- duonelė yra iškepta.

Išimkite bananų duoną ir leiskite jai atvėsti 5 min.

Tada ją supjaustykite ir mėgaukitės.