15 aromatingų stalo vandens variacijų

Karštą vasaros dieną, žmogus praranda nemažai skysčių.

Tam, kad atstatyti jo balansą, patartina išgerti nemažai vandens.

Bet paprasto vandens ne taip ir norisi, tad pateikiu 15 nuostabių skonių derinių vandens pagardinimui.

Išmėginkite ir išsirinkite savo mėgstamiausia.

  • 1 derinys: mandarinas + mėtos
  • 2 derinys: kriaušės + slyvos + vynuogės
  • 3 derinys: ananasas + mango + imbieras
  • 4 derinys: avietės + apelsinas
  • 5 derinys: mėlynės + levandos
  • 6 derinys: kivis + granatos + mėtos
  • 7 derinys: Apelsinas + citrina + petražolė
  • 8 derinys: obuolys ir kriaušė + cinamonas
  • 9 derinys: vyšnios + vanilė
  • 10 derinys: agurkas + kivis
  • 11 derinys: salierai + citrina + imbieras
  • 12 derinys: žalioji citrina + mangas + bazilikas
  • 13 derinys: agurkas + citrina + levanda
  • 14 derinys: melionas + arbūzas + mėta
  • 15 derinys: agurkas + morka + kalendra

Prieš gamindami stalo vandenį su įvairiais skonio deriniais, pirmiausia susiraskite tam tinkamą indą. Labiausiai, ko gero, tinka stikliniai indai, nes jame vanduo bus ne tik skanus, bet ir atrodys labai patraukliai. Kai jau turite indą, galėti pradėti pjaustyti įvairius vaisius, daržoves, žoleles ir t.t. ir dėti į jį. Kiek ir ko dėti - nustatyto kiekio nėra. Po kelių gaminimo kartų suprasite, kiek sudedamųjų dalių reikia įdėti, kad gautumėte norimą skonį.

Keletas patarimų:

Nulupto ananaso ar mango likučius neišmeskite, jais pagardinkite vandenį. Taip pat galite tai padaryti ir su agurko ar morkos žieve, petražolių stiebeliais, kalendromis ar mėtomis.

Naudojant citrusinius vaisius, nuimkite žievelę, kad būtų sumažintas bet koks kartumas.

Sutrinkite žoleles rankose, kad išsiskirtų natūralūs aliejai ir aromatai, ir įdėkite į indą. Jei žolelės ar gėlės turi daug mažų žiedelių (pvz. čiobreliai, levandos ir kt.) jas sudėkite į marlę.

Tam, kad vandens skonis iš tiesų skambėtų skonio natomis, užpilą palikite pastovėti mažiausiai 4 valandoms, o dar geriau per naktį.