Vištienos salotos su kariu, vynuogėmis ir graikiniais riešutais

Vištienos salotos su kariu, vynuogėmis ir graikiniais riešutais

Jeigu tik turite nuotaikos gaminti salotas su vištiena, tada pirmyn. Išbandykite receptą, ir palikite mums atsiliepimą, o gal kažką savo įnešite į receptūrą.

Vištienos salotų su kariu ingredientai:

  • 2 puodeliai vištienos, supjaustyti kubeliais;
  • 1/2 puodelio raudonųjų vynuogių, supjaustyti per pusę;
  • 1/2 puodelio graikinių riešutų (migdolai irgi tinka);
  • 1 arbatinis šaukštelis sviesto;
  • 1 šaukštas cukraus;
  • 1/2 puodelio mažai riebaus majonezo;
  • 1/2 puodelio graikų jogurto;
  • 1/4 puodelio svogūnų pjaustytų smulkiai;
  • 1 arbatinis šaukštelis ar daugiau kario miltelių;
  • 1 šaukštas medaus;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimo instrukcija:

Susmulkinkite vištieną smulkiais kubeliais.

Mirkykite graikinius riešutus tirpintame svieste ir įdėkite cukraus pagal poreikį, virinkite kelias minutes, kol riešutai pradeda ruduoti.

Svarbiausia, nesudeginkite riešutų. Ištraukite ir leiskite atšalti riešutams

Atšalus riešutams, juos sumaišykite su vynuogėmis vidutinio dydžio dubenyje.

Sumaišykite mažai riebų majonezą, graikišką jogurtą, susmulkintą svogūną.

Pridėkite kario miltelių pagal skonį, medaus ir druskos, pipirų. Prieskonius reguliuokite pagal savo mėgstamą skonį.

Padarytą padažą supilkite į vištienos, graikinių riešutų ir vynuogių mišinio.

Patiekite su salotomis arba su raguoliais.

Receptas 4 mažoms porcijoms, arba 6 raguoliams.