Salotos užkandžiui “Insalata Caprese“

Tradicinis užkandis, padėsiantis Jums greitai numarinti alkį, ir suteikiantis lengvumo pojūtį vasaros metu.

Salotų užkandžio “Insalata Caprese“ ingredientai:


  • 3 dideli pomidorai, pjaustytų smulkius griežinėlius;
  • 1 rutulinis sūris „mocarela“, supjaustytas nedideliais griežinėliais;
  • 1 puodelis šviežių baziliko lapų;
  • geros kokybės alyvuogių aliejus- kiekis skaičiuojamas pagal skonį ir poreikį;
  • balzamiko acto arba raudonojo vyno acto- kiekis skaičiuojamas pagal skonį ir poreikį;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Salotų užkandžio “Insalata Caprese“ paruošimas:

Pomidorus ir „mocarela“ sūrį išdėliojame lėkštėje, į tarpus sudedame baziliko lapus.

Apšlakstome salotas su alyvuogių aliejumi ir actu.

Apšlakstymui paruošiame skysčius 3:1 santykiu arba netgi 4:1 aliejus- actas santykiu.

Prieskonius suberiame pagal savo skonį.

Viską paruošus, lengvai pabarstome prieskoniais.

Galima skanauti.