Batonėliams pagaminti prireiks:

• 300 g moliūgų;
• 250 g migdolų miltų;
• 5 kiaušinių;
• 2 šaukštų kukurūzų miltų;
• šaukšto saulėgrąžų aliejaus;
• moliūgų sėklų aliejaus;
•70 ml agavos sirupo;
• pusės šaukštelio cinamono;
• 30 g kepimo miltelių;
• žiupsnelio druskos;
• 150 g balto šokolado;
• 15 g moliūgų sėklų.

 

Kaip gaminti?

Moliūgą supjaustykite gabalėliais ir sutarkuokite, įmuškite kiaušinį, sudėkite druską, migdolus,
agavų sirupą, kepimo miltelius, cinamoną bei pusę kukurūzų miltų. Masę gerai išmaišykite.
Kepimo indą ištepkite saulėgrąžų aliejumi ir išbarstykite likusiu kieku kukurūzų miltų. tolygiai
paskirstykite gautą masę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, 30 minučių. Baltą šokoladą
ištirpinkite, supilkite moliūgų sėklų aliejų.
Iškepusią masę išimkite iš indo ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, užpilkite glajumi ir
apiberkite smulkintomis moliūgų sėklomis.
Puikus pasirinkimas, norintiems sveikatai naudingo užkandžio.

 

https://media.istockphoto.com/photos/homemade-granola-bars-picture-id584747192?b=1&k=20&m=584747192&s=170667a&w=0&h=JPOVv2kwll6kvrndmHS2UlIf-KQI9YyNCJ4u1KQMzWw=