Šviesių aviečių Ricotto desertas

Šviesių aviečių Ricotto kvailys

Kvailys paprastai gaminamas su vaisiais ir grietinėlės kremu.

Mes nusprendėme padaryti liesesnį ir lengvesnį receptą, ir panaudojome „Ricotto“ sūrį, pridėjome citrusinių skonių.

Aviečių Ricotto kvailio ingredientai:

  • 2 puodeliai (500 ml) šviežių aviečių;
  • 1 valgomasis (15 ml) + 2 arb (10 ml) cukraus, kurie bus naudojami atskiromis porcijomis;
  • 1 šaukštelis (5 ml) gryno vanilės ekstrakto;
  • 1 puodelis (250 ml) Ricotta sūrio;
  • 2 šaukštai (30 ml), grietinėlės kremo;
  • 1 šaukštelis (5 ml) apelsinų žievelės;

Aviečių Ricotto kvailio paruošimas:

Patarimas: Galite naudoti mėlynės, gervuogės ar braškių (ar jų derinys), jei norite.

Uogas padalinkite po 1/2 puodelio.

Į vieną užberkite 1 šaukštą cukraus, plius įdėkite vanilės ir viską sutrinkite.

Suplakime Ricotto sūrį ir pridėkite grietinėlės kremo, plakite iki vientisos masės.

Sudedame likusį cukrų 2 šaukštai ir apelsinų žieveles.

Išmaišome uogas ir Ricotto turinį, padaliname 4 asmenims.

Garnyrui naudojame likusias uogas.

Skanaus.