Persikų Pusryčiai su klevų sirupu

Persikų Pusryčiai su klevų sirupu

Švieži persikai ir uogos su klevų sirupu ir šviežių mėtų skonio grietinėlės sūriu.

Tai puikūs vėlyvi pusryčiai arba skanus desertas.

Persikų Pusryčiai su klevų sirupu deserto ingredientai:

  • 2 puodeliai (500 ml) plonais griežinėliais supjaustyti persikai;
  • 1 puodelis (250 ml) mėlynių;
  • 1 puodelis (250 ml) aviečių;
  • 1/4 puodelio (50 ml) susmulkintų cukruoto imbiero;
  • 2 šaukštai (30 ml) klevų sirupas arba medaus;
  • 1 valgomasis šaukštas (15 ml) susmulkintų šviežių mėtų;
  • 24 griežinėliai šviežios prancūziško batono;
  • 1 valgomasis šaukštas (15 ml) lydyto sviesto;
  • 1 šaukštelis (5 ml) cinamono;
  • 1 šaukštelis (5 ml) rudojo cukraus;
  • 1/4 puodelio (50 ml) grietinėlės sūrio.

Persikų Pusryčių su klevų sirupu paruošimas:


Įkaitinkite orkaitę iki  (190C).

Dubenyje sumaišykite Persikus, mėlynės, avietės ir imbierą.

Apšlakstykite su klevų sirupu.

Pabarstykite mėtų. Leiskite pastovėti 15 minučių arba uždengta iki 6 valandų.

Išdėstyti skiltelės prancūzišką batoną ant  kepimo skardos.

Patepkite vieną pusę kiekvieno gabaliuko, padenkite plonu tirpintu sviestu ir pabarstykite cinamonu ir cukrumi.

Kepkite orkaitės centre kol batonas įgaus aukso spalvą, t.y. apie 8 min.

Kiekvieną gabaliuko viršuje uždėkite sūrio grietinėlės, ir užtepkite persikų masę.

Galima patiekti iki 24 gabaliukų.

Skanaus.