Sausos sudedamosios dalys

  • 2 1/2 puodelio migdolų miltų
  • 3/4 puodelio tapijokų miltų
  • 1/3 puodelio kokoso miltų
  • 2 šaukšteliai sodos
  • Žiupsnelis druskos
  • 2 puodeliai mėlynių

Šlapios sudedamosios dalys

  • 3 kiaušiniai
  • 3 citrinos, 3/4 puodelio sulčių ir 3 valgomųjų šaukštų tarkuotos žievelės.
  • 2/3 puodelio klevo sirupas
  • 1/2 šaukšto obuolių acto
  • 1/4 puodelio kokoso aliejus
  • 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto

Šiam receptui rekomenduoju naudoti šviežias citrinos sultis. Žviežių citrinų skonis yra ryškesnis.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 ° C.

Sutepkite kokoso aliejumi kepimo skardą arba iškloti kepimo popieriumi.

Suberkite visus sausus ingredientus (išskyrus mėlynes) į dubenį ir gerai maišykite.

Į kitą dubenį sudėkite visus šlapius ingredientus ir gerai išmaišykite.

Šlapias sudedamąsias dalis supilkite į sausas sudedamąsias dalis ir gerai maišykite su plaktuvu /maišytuvu vidutiniu greičiu apie 30 sekundžių kol masė taps vientisa.

Supilkite pusę tešlos į skardą ir įdėkite ½ puodelio mėlynių. Supilkite likusią tešlą ir sudėkite likusias 1 ½ mėlynes ant tešlos.

Kepkite orkaitėje 55-60 min.

Mėlynių pyragas liekėnjimui